середу, 10 травня 2017 р.

«Вічна  Вам  шана і слава, солдати  Перемоги»

        З кожним роком віддаляє нас історія від часів війни. Та ми не маємо морального права забувати тих, хто поліг на фронтах Другої світової війни (1939)-1945рр., загинув від тортур у нацистській неволі та намагався вижити і боротися на окупованій землі, хто здобував Велику Перемогу.
       У рамках відзначення 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 72-ї річниці завершення Другої світової війни 10 травня в Уланівській сільській бібліотеці відбулася година пам’яті під назвою «У граніті, бронзі, у серцях», та підготовлена книжкова виставка «Перемога в серцях поколінь», на якій представлені матеріали, які розкривають історичну правду  про переможні та трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних дій.
     Із вступним словом про історичне значення святкування 8 травня – Дня пам’яті та примирення і 9 травня – Дня перемоги над фашизмом розпочала захід  бібліотекар М. Р. Городинська. Ведуча розповіла про важливі події часів Великої Вітчизняної війни.
     Пронизливо, до глибини душі декламували  вихованці літературного об’єднання «Світоч» Юля Голубенко, Таня Швець, Валерія Присяжнюк, Даша Гончарова та Настя Попик добірку віршів місцевої поетеси С.Е.Гаврилової  про Другу світову війну та героїзм бійців на сході України.
      З трепетом та біллю в душі присутні старшого покоління ділилися спогадами про своє дитинство, розповідали про жахи війни,проілюстрували світлини воєнних часів своїх рідних, хто бачив війну власними очима, закликали молоде покоління добре навчатися і вирости гідними громадянами своєї держави.
      Захід завершився хвилиною мовчання, було вшановано пам'ять полеглих у війні солдат-односельчан.










Немає коментарів:

Дописати коментар