суботу, 9 травня 2015 р.

"Від Перемоги до Перемоги".
Ніхто не забутий, ніщо не забуте!.. «…Пам’ять війни – це пам’ять серця. ЇЇ сувора правда залишається з нами як уособлення безприкладної мужності, патріотизму, тяжкої праці та вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче – життя. Цю пам’ять несуть крізь роки все нові покоління, схиляючись у шані перед своїми батьками і дідами, солдатами Другої світової – живими і полеглими».
9 травня о 10 годині ранку  жителі села  Уланів зібралися біля пам’ятника Меморіалу слави де  відбувся мітинг-реквієм «День пам’яті та скорботи» з нагоди   70-тої річниці Перемоги над нацизмом у Європі, День пам’яті та примирення, День Перемоги та 70-тої річниці завершення Другої світової війни.
Сільський голова Голубенко С. І. звернувся до присутніх ветеранів та учасників мітингу із словами, що торкалися тих страшних подій, що стали для одних сторінкою з підручника по історії, для інших – історією, яку люблять слухати, якою надихаються. А для інших – живою картиною смерті, болю, страждання і незламного духу, мужності і непохитної віри у перемогу в правому ділі, яке дало світу вічних героїв і приклад їхнього подвигу. Подякував ветеранам за високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої ратної праці.
Ведучі заходу перегорнули сторінки Книги пам’яті, назвавши учасників та загиблих під час бойових дій жителів села.
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у 1939-45 роках.   У багатьох уланівчан на одязі був прикріплений символ примирення - квітка червоного маку. Після мітингу люди поклали квіти до могили невідомого солдата.






Немає коментарів:

Дописати коментар