пʼятницю, 26 серпня 2016 р.

Іван Франко:  таємниця духу митця і його доби
    Людство знає чимало чесних, самовідданих борців, які принесли на вівтар вітчизни пориви молодості, ідейні переконання зрілості, зрештою, все своє життя.  Серед них  Іван Якович Франко, незрівнянний за своєю багатогранністю й  могутнім інтелектом навіть серед найбільших умів людства.
2016 рік оголошено роком Івана Франка в Україні. До 160- річчя з  дня народження українського письменника Івана Франка, 26 серпня  працівники Уланівської сільської бібліотеки провели  презентацію книги Тамари Гундорової «Невідомий Іван Франко»  . До бібліотечної світлиці на зустріч із невмирущим словом Каменяра завітали активні користувачі бібліотеки. Бібліотекар М.Р.Городинська ознайомила присутніх з життєвим і творчим шляхом письменника, невідомими сторінками  його біографії, новаторською діяльністю та  зосередила  увагу на долі, яка не пошкодувала Каменяреві сильних випробувань і страждань, адже на сьогоднішній день ми  Франка ще знаємо дуже мало. Діти дізнались , що І.Франко є автором  майже шести тисяч художніх і публіцистичних творів, наукових досліджень, що він великий письменник і поет, драматург, критик і дослідник літератури, історик і філософ, фольклорист і етнограф, мовознавець і мистецтвознавець, соціолог і економіст, він був першим публіцистом, журналістом, видавцем, одним із провідних діячів українського політичного життя останньої чверті ХІХ – початку ХХ ст. 
    … Але, насамперед він, був геніальним митцем, твори якого і через півтора століття хвилюють і захоплюють.
У цей день Франкове слово наповнило бібліотечну світлицю особливою аурою. Воно звучало в поезії та у прозі. З великим захопленням діти читали твори Каменяра.






Немає коментарів:

Дописати коментар