середу, 28 вересня 2016 р.


«Сторінки великого життя»,
Михайло Грушевський — це вчений світового рівня, творча спадщина якого близько двох тисяч праць з історії, історіографії, соціології, літератури, етнографії, археології, фольклору. Він показав, що еволюція людства, попри всі складнощі, має тенденцію до встановлення справедливого демократичного ладу. Влада у державі має належати особам, обраним народом на демократичних засадах, працювати для народу, спиратися на волю його більшості. Очоливши Центральну Раду, він був глибоко переконаний, що нова українська державність має базуватися на принципах демократії і закону. Своєю працею М. Грушевський закладав міцні підвалини української державності. 
          Ось основні тези історичного досьє відомого діяча Михайла  Грушевського, яке представила для учнів старших класів бібліотекар М.Р.Городинська   в затишній залі Уланівської сільської бібліотеки, під час проведення 28 вересня  історичної години під назвою «Творча спадщина Михайла Грушевського: минуле і сучасне», до 150 - річчя від дня народження М.Грушевського.

 Присутні, також ознайомились  з книжковою виставкою «М.Грушевський – великий син українського народу», на якій представлені історичні  надбанням вченого-історика:  багатотомним виданням «Твори», працями «Ілюстрована історія України з додатками та доповненнями», «Історія України», «Про старі часи на Україні», «Як жив український народ», «Про батька козацького Богдана Хмельницького», «На порозі Нової України», «Новий період історії України», «Хто такі українці і чого вони хочуть».



 

Немає коментарів:

Дописати коментар