пʼятницю, 21 лютого 2014 р.

   Дзвенить струмочком рідна мова
21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО, яка відбулася 17 листопада 1999 року.
Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – МОВА.
Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Однак багато мов сьогодні знаходяться на межі повного зникнення. У деяких мов не залишається живих носіїв, тому одним з методів порятунку лінгвістичного багатства планети експерти називають вивчення іноземних мов.
З метою збереження рідної мови, збільшення її вжитку працівниками Уланівської сільської бібліотеки  20 лютого   була проведена літературна година   «Відкрий, о рідна мово, свої скарбниці золоті», де лунали слова Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Коцюбинського та багатьох інших майстрів українського слова. Ці великі володарі українського слова намагалися передати прийдешним поколінням гідну спадщину, котру треба примножувати та оберігати.




Немає коментарів:

Дописати коментар