пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

                  « Чорнобиль – дзвони болю і тривог».
 26 квітня 2014 року минає 28 років з дня Чорнобильської трагедії.  Це страшна екологічна катастрофа, яка наклала свій відбиток не лише на території України, вона зачепила Білорусь і Росію. На забруднених територіях нині проживає близько 2 млн. осіб. Змертвіло багато водойм, непридатною для вживання стала в них вода.
  Нині в Україні склалася важка демографічна ситуація.  Смертність населення перевищує народжуваність. Збільшується кількість психічних, онкологічних захворювань у людей. Настав час усій громадськості бити на сполох, рятувати своє майбутнє нації. 
 25 квітня в Уланівському будинку культури спільно з Уланівською бібліотекою була проведена бесіда « Чорнобиль – дзвони болю і тривог».  Зав. бібліотекою Павлюк І.Л.  та  художній керівник Швець О. І. розповіли учням 9 класу  про екологічне лихо та його наслідки,  намагаючись донести до свідомості учнів масштаби чорнобильської трагедії.  
 Бесіда переросла в цікаву дискусію, школярі задавали запитання та самі розповідали що їм відомо про трагедію. На завершення всі дійшли  висновку , якого масштабного лиха може завдати катастрофа ядерної енергетики. Всім нам потрібно виховувати почуття співчутливості. Наша пам‛ять і пам‛ять багатьох наступних поколінь  - знову і знову буде повертатися  до тих трагічних квітневих днів 1986 року.




                                          

Немає коментарів:

Дописати коментар