четвер, 3 квітня 2014 р.

 Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької                                                      книги.

Традиційно в березні, під час весняних шкільних канікул, кожного року  Уланівська   бібліотека  організовує: «Тиждень дитячої книги». Це каскад літературних задоволень: відкриття нових імен в літературі, знайомство з новими книгами, спілкування з однодумцями, участь у цікавих акціях, демонстрація власних читацьких талантів та досягнень.  Мета заходу, прищеплювати дітям уміння самостійно працювати з книгою, аналізувати,  робити висновки з прочитаного, виховувати любов і повагу до книг.
У рамках свята бібліотека  презентувала для своїх користувачів різноманіття форм та засобів популяризації книги і читання. В цей період  проходили масові заходи,зокрема: конкурси, ігри, вікторини, години доброти, огляди літератури.
Запам’яталися маленьким читачам огляд літератури « Мої  улюблені герої казок»   , з захопленням переглядали відвідувачі виставку «Острівок казок», а також книжкову виставку-мандрівку «У Читай-місто». Для учнів 3-4 класів проведено годину цікавих повідомлень «Пориньмо у світ газет та журналів».  Цікаво пройшла мультимедіа година «Тут оживають книжкові герої», під час якої школярики  побачили мультфільми - екранізації українських казок.  Тепер юні шанувальники книги не тільки можуть прочитати книгу, але й познайомитися з героями, авторами у віртуальному світі, побачити екранізації улюблених книг на екрані, поспілкуватися з сучасними авторами, обмінятися думками з приводу прочитаного чи побаченого у соціальних мережах.
Свято закінчилось та не закінчилась дружба з книгою, тому що книги порівнюють із ріками, які напувають планету мудрістю.




Немає коментарів:

Дописати коментар