вівторок, 24 червня 2014 р.


         


В ХМІЛЬНИКУ НАВЧАЮТЬ МАЙБУТНІХ ПРАВОВИХ КОНСУЛЬТАНТІВ


6-7 червня в Хмільнику відбулося навчання для потенційних кандидатів на посаду правових консультантів. Участь в тренінгу взяли члени раніше сформованої групи, до якої увійшли вчителі історії та права, журналісти, громадські активісти та сільські бібліотекарі в тому числі і зав.бібліотекою Уланівської сільської бібліотеки Павллюк І.Л.
Під час навчання учасники тренінгу дізналися про концепцію розвитку прав людини, про основи держави та права, розібралися з структурою органів державної влади та місцевого самоврядування, а також ознайомилися з законами України «Про доступ до публічної інформації» та «Про звернення громадян».
Після закінчення навчальної програми її випускники зможуть працювати в своїх громадах правовими консультантами, отримуючи допомогу та консультації від Центру правової інформації та консультацій, який знаходиться в Хмільнику.
Навчання для майбутніх правових консультантів відбувається в рамках проекту «Створення системи безоплатної правової допомоги в Хмільницькому районі», який реалізує громадська організація «ПРАВО», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Партнерами громадської організації «ПРАВО» в реалізації цього проекту виступає Хмільницька райдержадміністрація, Хмільницька районна рада, Хмільницьке міськрайонне управління юстиції, а також Хмільницька районна бібліотека для дорослих.




Немає коментарів:

Дописати коментар