суботу, 21 червня 2014 р.

                      Поезія, що стала народною піснею.
Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Тарас Шевченко звеличив Україну, звеличив весь український народ.
Книгу "Кобзар" український народ поставив на першому місці серед духовних скарбів. Дивовижна доля цієї книги. Поезії, що входять до неї, писались то в мандрах, то в казематах, при світлі білих ночей Півночі та в пісках закаспійських пустель, на самоті.... "Кобзар" належить до найволелюбніших книг усіх часів, бо наскрізь сповнений прагненням волі. Кожен, хто відкриє томик "Кобзаря", відчує, що книгу цю написала людина, яка вистраждала свої відкриття, людина, яка піднеслась до вершин мудрості. "Кобзар" – книга невичерпна, книга на віки.
21 травня члени гуртка літературного слова, який діє при Уланівській сільській бібліотеці завітали до Сальницької ЗОШ І-ІІІ ст. на літературну зустріч  «Кобзар» – книга на віки»
приурочену до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.
Юні гуртківці: Карпінської  Анна, Мариніч Дмитро, Лєхов Сашко, Швець Тетяна, Остапенко Ваня та найменша учасниця учениці 1-го кл. Голубенко Юля натхненно і виразно читали свої улюблені вірші із славетного "Кобзаря». До уваги дітей були представлені власні вірші присвячені Т.Шевченку. " поетеси Гаврилової С. Е. з с. Уланів . Кожне слово звучало по особливому, торкалося душ глядачів та знаходило там відгук . Жоден з присутніх не залишився байдужим, дізнавшись багато нового про Тараса Шевченка як людину, поета, художника, громадського діяча.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар