пʼятницю, 18 липня 2014 р.

«Кобзар - книга на віки»
Особливо цікаво і насичено Шевченкові дні проходять цього року, адже 2014 - проголошений Указом Президента України  -  роком Тараса Шевченка.
Т. Г. Шевченко – це геній усіх часів та народів, а його книга «Кобзар» - Біблія українського народу.
«Кобзар» належить до найволелюбніших книг усіх часів, він наскрізь наповнений прагненням волі, передчуттям її неминучості. Поезії «Кобзаря» пронизані вірою в незнищенність людини, вірою в те, що людина ніколи не змириться з безправством, рабство ніколи не стане для неї за норму існування.
У наш час полум’яне слово Шевченка нам дуже потрібне. Необхідні його внутрішня сила, правдивість, ідеали добра, рівності, його політичні переконання  краса і мелодійність його поезії, його велике прагнення свободи, любов до свого народу,до своєї Батьківщини, мрії про майбутнє.
Днями в нашій бібліотеці до уваги читачів була представлена виставка «Кобзарів» різних років видання,  що є у фонді бібліотеки та в домашніх книгозбірнях мешканців нашого села.
Найстаріше видання (Держлітвидав України - 1948р.) «Кобзаря» знаходиться у фонді бібліотеки, а найновіше (Поліграфіст. Тернопіль-2006р.) подарункове видання  у мешканця села В.Т.Вільчинського в красивій шкіряній оправі.
Тож запрошуємо всіх до бібліотеки,






кому небайдуже Шевченкове слово.
Кожен, хто, відкривши томик «Кобзаря», вживеться в багатющий світ його образів, сягне в його розпечені надра, відчує, що книгу цю написала людина, яка воістину вистраждала свої відкриття, людина, яка по крутизнах життя піднеслась до вершин мудрості, на верхогір'я людського духу.


Немає коментарів:

Дописати коментар