середу, 9 липня 2014 р.

            "Мандрівка в глибину народних звичаїв"

Кожній людині притаманна любов до рідного краю, «малої Батьківщини», як ми часто величаємо непримітну краплинку на карті, де з'явилися на світ,тому кожен з нас пишається тим, що проживає у старовинному і красивому Уланові, який внесений до списку історичних сіл України. У нас є чудові місця, куди ми залюбки зможемо повести своїх гостей і друзів. Проте , процес пізнання історичного минулого, природи рідного краю безперервний. 
9 липня до нашої бібліотеки завітали студенти Львівського університету ім. І. Франка , які цікавилися історією села, народними традиціями, звичаями, обрядами,старовинними піснями та кухнею нашого краю .
Уланівська сільська бібліотека була і залишається острівцем збереження національної культури, народних традицій і звичаїв, історії свого села.

За всі роки свого існування (1954 року) сільська бібліотека  зібрала великий краєзнавчий фонд, який містить різні документи з історії села, його літературне та культурно-мистецьке життя, про видатних людей рідного краю. Є в бібліотеці література про історію села, твори місцевих письменників і поетів. Фонд доповнюють папки газетно-журнальних статей: «Сторінки історії нашого села», « Козацьке минуле нашого села», «Культура села: минуле та сучасне», «Поезія рідного села та краю», «Почесні громадяни та видатні люди села».

Немає коментарів:

Дописати коментар