середу, 5 листопада 2014 р.

«Тернистий шлях мови»
У листопаді 1997 року був виданий указ Президента України “Про День української писемності та мови”. За ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації суспільства цим актом встановлено в Україні День української писемності та мови, який відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті 
Преподобного Нестора-Літописця.
Мелодійна, ніжна, солов’їна — не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову. Сьогодні нею розмовляють близько 45 мільйонів людей, і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу.
Напередодні цієї  важливої для всіх українців дати  в Уланівській ЗОШ  1-111 ст.5 листопада відбулося свято української писемності та мови.
Діти прослухали історичну бесіду «Поговоримо про книгу»; переглянули слайд- презентацію «Тернистий шлях мови», з якої взнали історію виникнення писемності; підготували та продекламували вірші про українську мову.  На свято була запрошена місцева поетеса Гаврилова С. Е., яка зачитала свої вірші про мову,сільський голова, отець Ярослав, місцевий композитор Бохнюк А.В.






 Такі заходи направлені на виховання та зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб всіх національностей.

Немає коментарів:

Дописати коментар