суботу, 22 листопада 2014 р.

"Схилімо голови в скорботі".
Героїчна і водночас трагічна історія України. Вона знала багато важких часів – стихійні лиха, війни, соціально-політичні заворушення та інші негаразди спричиняли різні кризові явища. Та найтрагічніші події  відбулись  в Україні  в ХХ столітті. Україна вперше пережила штучний голод.
      До  Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років і політичних репресій в с. Уланів 22 листопада 2014 року біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років та політичних репресій в Україні  відбулася година-реквієм "Схилімо голови в скорботі" та покладання траурних вінків. На якій були присутні сільський голова Голубенко С.І.  та громада села.  Мета   заходу -  вшанувати  пам’ять  про тих, хто загинув у ті страшні  часи , знати  масштаби трагедії, внаслідок  якої   в мирний   час   загинули  мільйони  українців.  Зав. бібліотекою Павлюк І.Л. розповіла  присутнім,   що голод  не  був наслідком стихійного лиха, посухи чи неврожаю, а  мав суб’єктивну  причину - злу волю купки вождів. Вшанування жертв голодомору – це воскресіння нашої пам'яті. Пам'ять про знищених і невинно убієнних має об'єднати у великій скорботі всіх, хто любить Україну, незалежно від національності і мови спілкування, віросповідання чи місця проживання – тобто, весь український народ.

 Також  в нашій бібліотеці презентовано книжкову виставку «Вогонь скорботи в серці на віки…»,  на якій  представлено документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців.





Немає коментарів:

Дописати коментар