понеділок, 1 грудня 2014 р.

"Здорова людина - здорове суспільство"
В історії земної цивілізації, яка багата на різні катастрофи й катаклізми, знайдеться не багато подій, що, подібно СНІДу, здатні були сколихнути все людство, вселивши в нього жах перед цією хворобою.
1 грудня 1988 року Всесвітня організація охорони здоров'я ініціювала зустріч міністрів охорони здоров'я всіх країн, під час якої прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД, також було вирішено відзначати щорічно 1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом з метою звернути увагу суспільства на цю болючу проблему.
На сьогодні, за даними експертних комісій ООН, поширення епідемії СНІДу в світі в цілому сповільнилося, а кількість виявлених випадків зараження ВІЛ/СНІД скоротилась на 20%. Але України це, на жаль, не стосується. Ступінь поширеності ВІЛ/СНІД у нас один з найвищих у Європі. Щодня в Україні реєструється майже 50 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією. За оцінками експертів, ці дані — катастрофічні, і до 2015 року загальна кількість ВІЛ-інфікованих громадян України становитиме від 600 до 900 тисяч.
У Всесвітній день боротьби зі СНІДом, у нашій бібліотеці відбувся відео-перегляд для учнів 9-10 класів та молоді «СНІД - глобальна проблема нашого часу». Як наслідок, школярі отримали елементарні знання про СНІД, основні шляхи зараження цією хворобою та заходи щодо її профілактики.





Немає коментарів:

Дописати коментар