середу, 22 червня 2016 р.

                                                                  „ Пам'ять серця"
           22 червня 1941 року гітлерівські війська віроломно вторглися на територію СРСР, порушивши Договір про ненапад. Сто дев'яносто дивізій Німеччини та її союзників розгорнули бойові дії вздовж західного кордону колишнього Радянського Союзу - від Баренцевого до Чорного моря. О четвертій годині ранку німецька авіація скидала бомби на Київ та інші міста України. Наші війська чинили героїчний опір. Мужньо тримали оборону захисники Брестської фортеці, Києва, Одеси, Севастополя, Ленінграда, Москви та інших міст, воїни військових округів.
Минають десятиліття… народжуються і виростають нові  покоління. Але в пам'яті народній ніколи не погасне подвиг тих,  хто боровся і поліг за визволення рідної землі.
З нагоди цієї пам’ятної дати скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні  працівники Уланівської сільської бібліотеки біля пам’ятника  Героям  - Визволителям   провели для маленьких волонтерів , які долучилися до впорядкування території біля  пам’ятника, годину мужності   «Вогонь війни у пам’яті навічно». Бібліотекар М. Городиньська розповіла про  тих, хто поліг на полі брані, кого замучили у концтаборах, кого розстріляли у в’язницях і таборах НКВС, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника.


Немає коментарів:

Дописати коментар