середу, 13 серпня 2014 р.


“Ти завжди у серцях людей, Тарасе!”

Тарас Григорович був надзвичайно талановитою людиною, яскравою особистістю, українським Пророком. З нагоди 200-річчя великого сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка в Уланівській  сільській бібліотеці пройшов відео-перегляд фільму «Мій  Шевченко».  Мета цього заходу популяризувати творчість Шевченка, а також ознайомити глядача із цікавими життєвими колізіями митця. Митець народився на українській землі, під українським небом, він належить до тих людей-світочів, що в пошані всього людства знаходять своє безсмертя.
 Творці фільму ведуть глядача від невеличкої хати в Моринцях, де народився поет, до Чернечої гори біля Канева, де похований. Це  спроба показати справжнього, живого Кобзаря, і при тому без втрат пошани й любові до нього. Від загальновідомих фактів біографії нікуди не дінешся — однак авторам вдається знайти в кожному епізоді з життя Шевченка невідомий нюанс і подати це по-новому. Причому погляд авторів суголосний сприйняттю сучасної людини, бо він не лише об'єктивний, фактографічний, а й емоційний.
Після перегляду фільму було обговорення , підготовлено поетичну композицію «Шевченкова весна», присутні мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою" Ми на вічнім шляху до Шевченка".







Немає коментарів:

Дописати коментар