вівторок, 22 березня 2016 р.

Всеукраїнський Тиждень дитячої та юнацької книги
Щорічно, на Україні. під час шкільних канікул навесні, проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Традицію започатковано в далекому 1944 р.. В той непростий час, обпалені крилом війни, приділялась велика увага дитячій книзі, яка несла святе слово дітям   - майбутнім творцям, винахідникам, вченим. В незалежній Україні свято Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги започатковано 22 лютого 1993 р.
               Наша бібліотека теж слідує цим традиціям і тому цей березневий тиждень проходить у нас  під гаслом " Книга - друг на все життя". Щороку  бібліотека  присвячує цій події  багато заходів, це нові цікаві ігри, вікторини, знайомства з письменниками, читання улюблених творів, спрямовані на поширення популярності читання серед  дітей.
                         В цьому році Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги має на меті не тільки залучити учнів до невичерпних джерел знань, а й перетворити бібліотеку в справжній храм Книги, в якому кожний читач відчує себе бажаним гостем. 
    Сьогодні  гостинно бібліотека приймала дошкільнят Уланівського дитячого садочка «Берізка». Дітки завітали до бібліотеки на літературну гру «Дарують мудрість дітям книги» . Малята  в захваті були від  знайомства з бібліотекою. Змістовна розповідь бібліотекарів повідомила  їх про історію книги, вони розгадували загадки, кросворди, вгадували персонажі казок. Це була захоплююча мандрівка  у світ літератури. Лунав дзвінко і голосно щирий дитячий сміх.  








Немає коментарів:

Дописати коментар