пʼятницю, 18 березня 2016 р.

«Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі…».

Всесвітній день поезії було проголошено делегатами 30-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році. Перший Всесвітній день поезії було відзначено 21 березня 2000р. В Україні це свято відзначається на державному рівні щорічно з 2004 року.
Поезія - це сум, чарівність, дотик до душі,ніжна мелодія - струни якої ще довго будуть бриніти в серцях. І чим частіше - тим краще. Тоді людина буде духовно вищою і красивішою.
18 березня, напередодні Всесвітнього дня поезії, бібліотекарі Уланівської сільської бібліотеки запросили шанувальників поезії на літературний  вечір поезії „ Гармонія слова  ” і розпочали цитатою з вірша відомої української поетеси Ліни Костенко: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі…».
В програмі вечора неперевершено звучали поетичні  рядки  місцевої поетеси Гаврилової С.Е. у авторському виконанні  та учнів Уланівської ЗОШ, Шлапак Олі , Голубенко Юлі , Попик Насті, Зублевич Олі, Шлапака Дмитра, а  також любителів поетичного слова, які мали можливість продекламувати свої перші творіння -  Жданюка Є.І., Жданнюк С.А. , Хрюкової О.А., Блажевської О.П., Буфан Л.М. та ін..
 З особливим натхненням читав свої ліричні вірші та гуморески  Бохнюк А.В.
Хтось читав більше віршів, хтось – менше, але твори всіх без виключення авторів знайшли свій відгук в аудиторії.
Приємною окрасою літературного вечора була книжкова викладка "Поезія – це музика душі" присвячена до Всесвітнього дня поезії, на якій  представлено відомості про життя і творчість відомих українських поетів, їх поетичні твори. Окремий розділ був приурочений поетичній творчості наших місцевих поетів.

Всім було весело,  цікаво,а найголовніше, що ніхто не залишився байдужим.














Немає коментарів:

Дописати коментар