пʼятницю, 11 березня 2016 р.

«Кобзарева струна не вмирає».
Генію Тарасу – 202 роки. Просторо в цьому імені. В ньому вся історія наша, все буття, бо Україна – це Шевченко, а Шевченко – це Україна. Шевченко завжди попереду, до нього треба доростати всім життям. Він, безсмертний  для нашого народу . Тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.
 Отже, сьогодні в Уланівській сільській  бібліотеці відбувся  поетичний вернісаж під назвою«Кобзарева струна не вмирає», з нагоди  дня народження Тараса Григоровича Шевченка. 
Метою заходу: було розкриття величі і безсмертя українського  Кобзаря, світового генія, неперевершеного майстра слова.
Ведучі заходу учениці 11-го кл. Яцюк Ліза та Лешко Марійка  розповіли про життєві шляхи Великого Кобзаря, про його творчість не тільки як поета, але і як художника та людину, якій притаманні людські якості.

Натхненно , виразно та  емоційно передаючи щирість та глибину поетичних рядків Тернавський Дмитро та Українець Марійка учні 11-го кл. читали вірші «Реве та стогне Дніпр широкий», «Віє вітер», «Зоре моя вечірняя», «Така її доля», «Тече вода з-під явора» ,а також уривки до поем Т.Г.Шевченка «Сон», «Гайдамаки» та «І мертвим, і живим…»  та ін.. Це рядки, які  закликають  до свободи, єдності, до гідного майбутнього.



Немає коментарів:

Дописати коментар