пʼятницю, 15 липня 2016 р.

Лицарі миру та свободи
15 липня щороку в нашій державі відзначається день українських миротворців.
Наші миротворці беруть активну участь у міжнародній миротворчій діяльності, докладають зусиль, щоб зберегти мир і стабільність у світі. Це формує імідж України на міжнародній арені як стабільної європейської держави. З початку 1992 року більше 40 тисяч військовослужбовців Українського війська за тисячі кілометрів від рідної землі з честю і гідністю виконували і виконують відповідальні завдання в миротворчих операціях у складі національних контингентів.
Завдяки українським миротворцям вдалося загасити конфлікти в Анголі, Ефіопії, Еритреї та Лівані, а також створити передумови для зниження градуса протистояння в окремих регіонах Африки та Європи. Загалом 50 військових Збройних сил України загинули і понад 100 зазнали поранень у міжнародних миротворчих операціях. Понад 200 військових, які служили в наших миротворчих підрозділах, нагороджені державними нагородами, а понад 10 тисяч осіб – відзнаками Міністерства оборони України.
З нагоди цього свята 15 липня  в Уланівській  сільській бібліотеці відбулася година мужності під назвою «Лицарі миру та свободи», з метою формування у юних читачів  гордості за сучасних воїнів героїв — миротворців,  патріотичного виховання  та формування загальнонаціональної пошани до видатних синів і доньок українського народу, які поклали своє життя за збереження миру в наш час.

Ведуча заходу бібліотекар М.Р. Городинська розповіла присутнім про першу миротворчу місію ООН,яка  була здійснена в 1948 році, про мужніх  військовослужбовців Українського війська , їх відданість своїй справі , відповідальність і сумлінне виконання професійного обов’язку. Не менш проникливо, душевно і з любов’ю пролунали вірші про героїчний подвиг, незламну мужність та тяжкі випробування нашого народу місцевої поетеси Гаврилової С.Е. у її виконанні  та вірші українських сучасників І.Шушняк, В. Терещука та ін.. у виконанні  учнів Уланівської ЗОШ Шлапак Олі, Шлапака




Діми та Олійника Андрія. Тож побажаємо вітчизняним миротворцям сил для тривалої роботи. Терпіння їм побільше , ентузіазму і міцного здоров’я!

Немає коментарів:

Дописати коментар