четвер, 28 липня 2016 р.

«Тернистий шлях до Бога»
28 липня православна церква вшановує рівноапостольного князя Володимира. Це день пам'яті видатного державного і політичного діяча України Володимира Святославовича, який зумів об'єднати землі Київської Русі в єдину могутню державу. У 988 році на землях Київської Русі князь Володимир запровадив християнство як державну релігію.
Сьогодні це свято об’єднує нас навколо справжньої духовної радості та національної ідеї. Воно є важливим етапом очищення суспільства й поваги до вічних цінностей нашої історії.
З нагоди відзначення Дня Хрещення Київської Русі-України 28 липня в Уланівській сільській бібліотеці відбулася історична година духовності під назвою «Тернистий шлях до Бога». Бібліотекар М.Р.Городинська  для  юних користувачів  провела екскурс  у минуле, розповіла про історичні корені хрещення Київської Русі, що хрещення пов'язують із ім'ям князя Володимира Великого, якого церква визнала святим рівноапостольним,про цікаві сторінки української історії та культури. Також учасники свята мали можливість продекламувати   вірші С.Е.Гаврилової та  Віталія  Назарука.





В  читальному залі бібліотеки  всі охочі мали  змогу ознайомитись з книжковою виставкою «Вічне джерело духовності - ікона». На якій були  представлені  видання з історії християнства, матеріальної й духовної культури України-Русі.
Духовні цінності відіграють велику роль у житті людини, тому  духовна література, особливо збірки з біблійними притчами, повинні бути у кожній оселі.

Немає коментарів:

Дописати коментар