суботу, 21 січня 2017 р.

«В нашім серці Україна»
День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді у м. Києві на Софійській площі відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібрані було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.
      З нагоди  цього свята 21 січня  в затишній залі  нашої бібліотеки  бібліотекарі підготували та провели для учнів 4–го кл. усний журнал під назвою «Мій рід,моя батьківщина», який складався  з 3 сторінок.
     Першою з яких була історична довідка про минуле і сучасне життя нашої країни, про історію, звичаї та традиції українського народу під назвою «Сторінки історії України».
     Другою сторінкою, яка мала назву « Державні символи України»,була історична довідка про походження української національної символіки, багатовікові традиції використання жовто-блакитних прапорів, тризуба .
     Третьою сторінкою, яка мала назву « Мій край - моя історія жива», була історична довідка про історичне минуле рідного краю, про історію талановитих людей села.
Учні ознайомилися  з цікавими фактами про Україну, про патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики,  прослухали інформацію про історію свого села  та краю, згадали  тих героїв, якi боролися за об’єднання усiх  нацiонально-демократичних сил українства, хто словом i ділом намагався вiдродити незалежну Соборну Українську державу. Протягом усього масового заходу звучали віші місцевої поетеси С.Є Гаврилової .





Немає коментарів:

Дописати коментар