неділю, 22 січня 2017 р.

«Живий ланцюг миру та свободи»
       День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Соборність України – основа державності.
      22 січня 2017 року по всій Україні пройшли флешмоби та мирні акції.      Дуже важливо, коли започатковуються нові заходи, які спонукають до об’єднання та цілісності України.
      Саме, важливу роль у починанні  цієї акції, яка пройшла 22 січня   об  11 - тій  годині ранку в  с. Уланів,  зіграв сільський голова С.І.Голубенко та був підтриманий всіма активними  жителями села, учнями та вчителями Уланівської середньої школи, сільським будинком культури та його колективами, сільською бібліотекою , сільською радою у повному складі.
      Усі рушили під жовто – блакитними прапорами, які були передані односельчанами, що боронять землі Сходу, де проходять бойові дії, до найближчого мосту , де взявшись за руки  утворили «Живий ланцюг миру та свободи»,як символ духовної єдності людей східних та західних земель України.
      Перед присутніми виступила вчителька історії місцевої школи Т.П. Кирильчук, яка розповіла про важливість подій в історії  України, про її історичне значення,про важливість єднання на тлі сьогодення.
       Згодом колона рушила на головну площу села до пам’ятника Т.Г.Шевченку, куди завітали перші особи району, голова районної ради З.Г.Бонсевич, перший заступник голови райдержадміністрації П.А.Горбатюк ,та депутат обласної ради О.В.Крученюк .
       Прозвучав Гімн України, який підхопили всі жителі села.
       Розпочав мітинг перший заступник голови райдержадміністрації П.А.Горбатюк, який наголосив, що у важкий час, коли нашій країні загрожує порушення її цілісності, розрив її на шматки, як-то: Схід, Захід, Центр,  закликав усіх нас ще тісніше згуртуватися і дати відсіч любим проявам  агресії , звідки б вона не загрожувала Україні .
       Перед односельчанами виступив сільський голова С.І.Голубенко, який привітав всіх присутніх зі святом і висловив надію, що утворення «Живого ланцюга  миру та свободи» стане традицією для Уланова.
       Миру, єдності, добра, достатку побажав своїм виборцям депутат обласної ради О.В.Крученюк, а також Герой Соціалістичної праці, почесний громадянин Хмільницького району та с.Уланів В.Т.Вільчинський,  краєзнавець В.А.Степанюк.
       Вірш місцевої поетеси С.Гаврилової  «Стара площа», яка зове нас до об’єднання душ та сердець, продекламувала найменша учасниця мітингу Юля Голубенко.
       Під час покладання квітів до підніжжя пам’ятника Кобзареві, звучала пісня « Подільська моя сторона», у виконанні народного аматорського гурту «Вечірні зорі», під керівництвом А. Бохнюка .
      Свято  з нагоди Дня  Соборності України  під Гімн України  завершилось.
Присутні подякували сільському голові С.І. Голубенку в започаткуванні та проведення флешмобу.

      Тож, давайте,  будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб – єдність та свободу, які роблять нас гідними нащадками наших батьків!              

Немає коментарів:

Дописати коментар