вівторок, 12 квітня 2016 р.

«Україна – космічна країна»

          Космос завжди був і залишається сьогодні однією з найбільш хвилюючих людство загадок. Його глибинні далі невпинно тягнуть до себе дослідників всіх поколінь, зоряне небо зачаровує своєю красою, а зірки здавна були вірними провідниками для мандрівників. День космонавтики був офіційно встановлений в квітні 1962 року в честь першого орбітального польоту людини навколо Землі.
          До дня космонавтики  12 квітня до нашої  бібліотеки були запрошені учні 5-6 класів, де для них  відбулася  космічна мандрівка "Крок до зірок ". Діти переглянули документальний фільм про космос,  ознайомилися з історією святкування Всесвітнього дня авіації і космонавтики, про першого космонавта Юрія  Гагаріна,який  12 квітня 1961 року здійснив свій перший політ у космос, де у навколоземному космічному просторі він пробув трохи більше ста хвилин і назавжди вписав своє ім'я, і цей політ у світову історію. Ознайомилися  з біографією першого космонавта України – Леонідом Каденюком. Діти у фільмі  побачили панораму Землі очима першого космонавта, історичні кадри, почули  записи радіопереговорів ЦУП з Гагаріним під час історичного польоту, розвивали творчі здібності, мислення, знання про космос.

            До цієї знаменної дати в бібліотеці була підготовлена книжкова викладка «Україна – космічна країна»,  на якій була представлена науково-дослідницька література космічної тематики,  та видання про життя та професійний шлях космонавтів. Учні змогли ознайомитися з цікавим матеріалом, здійснити уявну подорож просторами Всесвіту.


Немає коментарів:

Дописати коментар