пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

«Великий день любові і добра»
Великдень – день особливий. За народними спостереженнями і повір’ями, цього дня і сонце світить інакше – лагідно гріє. У цей день вітають одне одного словами «Христос воскрес!» І відповідають: «Воістину воскрес!» Запрошують у гості, пригощають святковими стравами.
Щоб зацікавити та краще ознайомити наших користувачів із звичаями та обрядами Великоднього свята 29 квітня, напередодні Великоднього свята Пасхи,  наша бібліотека підготувала годину народознавства «Великий день любові і добра». З метою, розширити знання дітей про святкування Великодніх свят. Виховувати у них почуття любові до свого народу. Розкрити зміст свят. Вербна неділя. Чистий четвер. Відроджувати звичаї та обряди нашого народу, примножувати його традиції.
Присутні  з цікавістю слухали розповідь учениці 11 кл. Матвіїшиної М.  про підготовку до святкування світлого свята Воскресіння Христового, символи вічності людського життя – паску та писанку.
Для ознайомлення користувачів із звичаями та обрядами Великоднього свята бібліотека підготувала цікаву книжкову викладку  «Йде Великдень по землі». На якій розташовані  збірки календарно-обрядових пісень - гаївок, веснянок, воскресних пісень, які виконують під час Великодніх святкувань.  Книги, в яких розповідається про народні  традиції, обряди та звичаї святкування Великодня в Україні. Книги, які розкривають історію  виникнення  та таємниці українського писанкарства. 


А ще в бібліотеці пройшов майстер – клас «Веселі барви Великодня» з  виготовлення великодньої витинанки та малюнків

 вихованцями гуртка «Умілі руки». З  Метою  формувати у дітей бажання робити подарунки своїми руками, створювати святковий настрій. Приєднуйтесь до талановитих та творчих читачів!

Немає коментарів:

Дописати коментар