середу, 11 травня 2016 р.

«Війна в пам’яті, біль у серці»
        Минають роки. Відлітають у вічність. Але є один день, який ніколи не буде стертий із пам’яті нашого народу. Це 9 травня 1945 року – дата, яка проголосила визволення нашої рідної землі від фашистських загарбників і перемогу усього людства над злом війни. 71 рік тому, квітучої весни 1945 року, наш народ переміг у найжорстокішій війні XX століття, подарувавши людству мир, радість, надію на прекрасне життя на нашій планеті. У цей день ми схиляємо голови в глибокій пошані перед живими воїнами-визволителями, воїнами-переможцями, перед солдатськими вдовами і дітьми війни. Схиляємо голови біля пам'ятників і обелісків, встановлених на місцях масових страт патріотів, на братських могилах жертв окупантів, бо навіки в пам'яті народній залишаються ті, хто загинув у священній боротьбі з фашизмом, за честь і свободу Батьківщини.
Пам’ять... Вона нетлінна і вічна.

9 травня в нашому селі  біля Меморіалу Слави відбувся мітинг-реквієм «Війна в пам’яті, біль у серці», присвячений 71 річниці від Дня Перемоги над фашистською Німеччиною. Людей зібралося чимало, щоб віддати  шану всім полеглим захисникам Батьківщини, подякувати присутнім сивочолим ветеранам, яких, на жаль, з кожним роком залишається все менше і менше… Сільський голова Голубенко С. І. член ветеранської організації Чорнобров А.С., депутат Вінницької обл.. ради Крученюк О. В., учасник АТО Валюк С. Ф. та почесний громадянин села Вільчинський В.Т. привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни та всіх жителів села зі святом Перемоги. Всіх тих, кого відібрала в нас така далека Друга світова війна та бойові дії в зоні АТО вшанували хвилиною мовчання. До Меморіалу Слави  були покладені квіти, а для всіх присутніх прозвучали патріотичні пісні та декламувалися вірші.
До цієї дати в сільській бібліотеці була підготовлена книжкова викладка «Пам'ять про Вас у нашім серці жива», на якій представлені книги про боротьбу нашого народу проти фашизму.
  
11 травня бібліотекарі Уланівської сільської бібліотеки  підготували годину мужності «У граніті, бронзі, у серцях…»  та  запросили до бібліотеки  автора багатьох книг,журналіста,краєзнавця Козюка Є. І., який презентував присутнім  книгу «Безкрилі птахи».  Євгеній Іванович  коротко і стисло розповів про історію написання цієї книги, про важку,страдницьку долю вдів с. Чеснівки нашого краю,які вижили у відчаї і муках за тоталітарного режиму,про незборимий подвиг української жінки в роки війни.





Немає коментарів:

Дописати коментар