вівторок, 24 травня 2016 р.

«Апостоли слов’янської писемності»
           Писемність, мова – то є душа кожної нації, її святощі, її найцінніший скарб. В мові – наша давня й нова культура, ознака нашого національного визнання.
В Україні День слов’янської писемності й культури встановлено, відповідно до Указу Президента України від 17 вересня 2004 року № 1096/2004 і відзначається щорічно 24 травня.
             До Дня слов’янської письменності і культури, Дня рівноапостольних Кирила та Мефодія, вчителів слов'янських, 24 травня  в стінах нашої бібліотеки була організована книжкова виставка «Сучасна українська книга високого рейтингу », на якій представлені  твори українських сучасників Л. Костенко, М. Матіос, О. Забужко, В. Шкляра та ін., а також  присутні  мали змогу переглянути фільми про Нестора Літописця, тому що саме з нього бере свій початок писемна українська мова,та просвітителів Кирила та Мефодія.



           Переглядаючи фільми, діти мандрували світом слов’янської писемності та культури: ознайомилися із відомостями про слов’янських просвітителів Кирила та Мефодія; дізналися про те, як взагалі виникла мова, а зокрема, наша рідна українська мова, бо вона є однією із слов’янських мов. Діти читали власні вірші та розповідали про красу життя, яка дає їм натхнення

Немає коментарів:

Дописати коментар